Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘Uncategorized’ Category

So, I was supposed to delete my previous entries about the introduction and the later, but those two were just too precious that I decided to keep it for later reference, if any. And right now, I really want to make a new start, like, a real start, a new baby. Puf, probably we’re all bored about me coz I kept saying that I would write, yes, definitely would write something, but I kept dragging on and eventually ended up ignoring my blog. So, I really hope that this time, I wouldn’t be as ignorant as before.

This summer, almost a year I live in US, leaving my beloved country Indonesia (thanks Allah, Mom, and Dad for allowing me to go back to Indonesia this July). This summer also, except working for almost 7 hours per day, I usually spend my time reading other people’s blog, watching movie, youtube-ing, shopping, playing game, and stuff. But most importantly, I’ve been stuck into reading blog about Korean and Japanese Entertainment Industry, all about Korean Music, Korean Movie, Korean Drama, Korean Reality Show, and many more that right now I feel myself knowing more about korean latest news than my own country. I have tried hard enough looking for news from my country by setting up my firefox homepage in Kompas.com, but still, It’s not as interesting as reading those hallyu entertainment industry with tons of gorgeous looking boy and girl. It must be somewhere in “that world” that there exist an “interesting” blog or writing about “something” from my country!! Damn, I really don’t know what kind of syndrome is this? Homesick??

So, hopefully, really hopefully, that in the later post, I can write something related to my country, as I really want to see my country developing. By using so little sources, I wish that I can be adequate enough compare to those blogs I’ve been reading a lot! ANd by using so little knowledge, I will always comparing my country to the one I’ve been always paid attention: Korean and Japan.

OH YEAH, KEEP COMPARING, IN A GOOD WAY!

Advertisements

Read Full Post »

I did IT!

TODAY WAS AWESOME! AN AMAZING DAY!

Hari ini gw lalui dengan cukup melelahkan dan mencapekkan. Setelah bangun kesiangan dari jadwal yang di tentukan, gw habiskan setengah hari gw dengan belajar dan belajar untuk exam hari senin besok. But the best part of the day hasn’t end yet! indeed it hasn’t started! Malamnya, Permias mengadakan Permias Valentine’s Party and I was the event charge untuk sesi acara. Yang basically, ngurus acaranya dan make sure acaranya berjalan dengan lancar. And it was!

Awalnya-awalnya ngrasa sedih banget sih. Acara sudah mundur hampir lebih dari 1 jam dan orang yang datang nggak sebanyak yang gw harapkan. Malah, dikit banget! Apalagi kalau dibandingin sama permias punya Christmas Party. Hampir semua orang datang, sedangkan sekarang hanya maksimal 50. Benar-benar ngrasa down gw! Ga cuma itu. Anak-anak pada ngrasa kita mulai acara terlalu awal (padahal udah mundur 1 jam). Karena sebagian besar masih pada perjalanan. It makes me fell bad!

But, finally, I saw the silver lining. Semakin acaranya berjalan, semua semakin keliatannya bagus, perfect, dan berjalan lancar! Terutama ketika anak-anak dipersilahkan duduk dan gw putarin lagi dari Raul Midon dan satu persatu mereka makan dessert yang udah disiapin. Well, everything looks good now! Mood sudah muai terbangun. Acara semakin seru waktu Sofian presentasi tentang Dr.LOVE nya dia. No one expects Sofian as the Dr. Love, and he made us laugh all the time. So funny, I believe in his ability in making people laugh. The Dance Time will soon begin. Starting with the Musical Chair yang gw akui cukup sukses (thanks besar untuk Ian and Ekeb, gw ga ada gambaran Musical Chair itu sebenarnya apa), The Dancing was a really good success. Amanda keren banget! No one believe that Sofian can dance, and Atun was so charming in dancing the waltz with Amanda. I said WOW! Ga expect acara jadi seasyik ini, ga expect gw orang2 pada senang dan get into the dancing so much! They ask for more, more and more. Meskipun ini masih pertama kalinya mereka dancing.

But the best part of all this adalah ketika orang-orang bilang: “Good Job dhina”, “Sukses Acaranya”, “Habis ini gw mau langsung ambil kelas Dancing, deh”, “Swing, Waltz, Cha-cha-cha”, “Thanks for today, guys! It’s been a great day!”
Gw ga percaya! Sama sekali ga percaya! I thought acaranya bisa jadi sebuah acara yang penuh blunder, yang ga sukses, yang bikin orang malas dateng, apalagi dengan dresscode nya yang musti pake baju resmi. Thanks guys! I said Thanks Guys! You’re Wonderful!

Anyway, today was a really beautiful day! Amazing day! thanks for all the people who have come! Thanks for all the people yang udah capek2 ngurusin: Team dekor! Team makanan! Thanks buat Amanda yang udah mau ngajarin kita dancing! Thanks untuk Ian and Ekeb yang udah bantuin gw urus2 acara, sumpah, gw itu banyak clueless kalo ga dibantuin kalian! Thanks buat Wahyu, yang udah bantu2 set up komputer! Thanks untuk Hugo and Sisk! You’re wonderful, guy! You improve the script beyond my imagination! see, i told you! I believe in you! Thanks untuk Sofian yang udah isi acara dengan sukses dengan Dr. LOVE nya! Thanks for the band! Thanks untuk yang lainnya! Thanks! Lastly, Thanks to myself! I did it! It was such an amazing day! I feel thankful!

Read Full Post »

Akhirnya, gw kembali lagi dengan blog stelah sekian lama vakum alias nggak ngisi blog lagi, setelah sekian lama bolak balik dari friendster ke blogspot ke multiply akhirnya berakhir di wordpress.

Puf,, why dooberap?! yak! pertanyaan pertama yang muncul di kepala adalah kenapa nama blog nya dooberap? Hm,, jawabannya sebenarnya ga simpel juga sih. Alias, gw sendiri juga ga tahu kenapa gw namain dooberap. Yang pasti gw tahu, dooberap itu nama salah satu lagi dari band asal korean The Melody yang gw suka banget. Makanya, gw namakan dooberap. Lagipula entah kenapa, kalo gw ngedengerin nama dooberap, yang terlintas di kepala gw adalah jejak langkah. Derap kaki (ini jangan2 gara-gara dooberap miri derap, iya kan?). Well, anyway, I’m not quiet sure lah! yang pasti karena di banyangan gw dooberap itu mitip jejak langkah. ya udah gw pake aja. Secara memang blog ini kan bakalan gw pake sebagai tanda, sebagai bukti, sebagai saksi langkah-langkah gw di dalam hidup gw yang ancur ini.

Harapan gw di blog ini: Semoga blog ini ga mati suri lagi. Berkali-kali tulis blog dari lama banget, ga pernah ada yang bertahan. Kedua: semoga blog ini bisa jadi pencerminan hidup gw. Gw ga mau lagi jadi fake poeple, yang keliatannya pura-pura bagus, padahal aslinya nggak sama sekali. Semoga blog ini emang bener-bener pencerminan dari sisi hidup gw, dari sisi gw apa adanya. Ga ada yang di tutup-tutupin. Hm,, apa lagi ya!? Pretty much sih paling itu itu doank sih.

Hahaha.. sebelum memulai apa-apa, gw ucapkan terima kasih yang sebesar-sebesarnya untuk KotakSuara, yang telah menginspirasikan saia kembali untuk menulis blog.

Then, I don’t want to say much! Have a nice read!

Read Full Post »